Extrém hírek

Összefoglaló a 2014-es évről - Extrém szemmel.

Extrém sportolónak lenni kalandos dolog. A sporttal eltöltött nap sohasem ugyanolyan, mint az elöző! Amint az ember rálép a pedálra, rááll a rollerra vagy gördeszkára számíthat rá, hogy a következő órák tele lesznek izgalommal, mókával, váratlan események tömkelegével és néha fájdalommal. No pain, no gain, vagyis fájdalom nélkül nincs fejlődés. Aki rendszeresen sportol az ismeri ezt törvényt. Rögös út vezet a sikerhez, de a dobogó tetején visszatekintve az út viszontagságaira egy dolog mindenképp feljön az emberben:
Megérte.
Nekünk a dobogó teteje az amikor ismerősök, barátok, sporttársak elismerően emelik pacsira a kezeiket és ezt mondják:"Szép volt, haver!" Ez többet ér minden díjnál és rangnál, mert az elismerés nem idegenektől jön, hanem barátoktól, testvérektől, a családtól, amit a sport köt össze.
2014 sem volt átlagos év a Gyömrői Extrémsport csapat számára. Az előző évekhez képest sokkal több rendezvényen képviseltettük magunkat. Szinte az összes városi megmozduláson ott voltunk. Bemutattunk gyakorlásaink eredményét, tehetségünk legjavát. Mivel gyömrőn nincsen görpark, ezért külön ezekre a bemutatókra saját magunk készítettük el a kidobókat, negyedívet, amin a trükköket kiviteleztük. Az a megtiszteltetés ért minket, hogy az egyik sporttársunk helyet kapott a Gyömrő Magazin hasábjain, egy nagyon impozáns képpel! De nem csak gyömrőn szerepelt jól a csapat. Egy maglódi sportáruház rendezvényén is volt tőlünk egy delegáció, illetve a Péteri görpálya megnyitóján bemutatózhattunk, ami óriási megtiszteltetés számunkra!
A sok kellemes és üdítő élmények mellett viszont kénytelenek voltunk szembesülni nem éppen felemelő tényekkel is.
Ez pedig a folyamatosan történő rongálások, és lopások a focipálya mögötti ugratóknál, ami a szakág területe. Történt ugyanis, hogy elhatároztuk: rendbe rakjuk, kipofozzuk az ugratókat és annak környékét. Ennek érdekében sokan hoztak otthonról szerszámokat, eszközöket, még egy kisebb konténert is sikerült szereznünk a szerszámok tárolására.
Kezdetét vette a felújítás, karbantartás. Ez több napig tartó munkafolyamat. De mielőtt befejezhettük volna a munkát, kezdtek eltűnni az ezközök. Gondoltuk, csak hanyag módon nem lettek a helyére pakolva, biztos minden megvan.
Rá kellett jönnünk, hogy mivel a terület nincs őrizve, az megy be aki akar. Galád módon az eszközöket ellopták, az ugratókat lerugdosták, az építményeket szétszedték, a területet teleszemetelték... És ez sajnos nem az első eset! Ezt a helyzetet megelégelve úgy döntöttünk, hogy megválunk a területtől. Lemondunk a használatáról és karbantartásáról. Rengeteg energiát, időt és pénzt fektettünk bele és látható módon nem térült meg. Minden esetre köszönjük, hogy eddig használhattuk, köszönjük mindazoknak, akik támogattak minket! Nagyon hálásak vagyunk!!!
Külön örömet szerzett számunkra, mikor megtudtuk, hogy a polgármester úr görparkot tervez Gyömrőre! Látva, hogy a környező településeken "gomba mód" szaporodnak a görparkok, türelmetlenül vártuk a helyi bejelentést. Sokunk régóta dédelgetett álma fog megvalósulni, ha végre a "saját" pályánkon gurulhatunk! Így majd mégjobb lesz itt élni!
Ismerjük a polgármester úr mentalitását, kézzelfoghatóak az eredményei. Éppen ezért lehet az, hogy Gyömrő folyamatosan fejlődik, az agglomeráció ékköve!
Ám van egy "kis" probléma a környező pályákkal. Még pedig az, hogy nem kérik ki a célközönség véleményét. A monori és rákosmentei pályákat ezzel rontották el! Az elemek kicsik, rosszul vannak elhelyezve, nem egyenletesek és még sorolhatnánk.
És hiába költenek rá sokat, ha azt nem lehet jól kihasználni. Sajnos az ilyen pályák meg nem térülő befektetések a városok számára.
Hisszük, hogy ez Gyömrőn nem így lesz! Nagyon reméljük, hogy mindenki igényeiknek megfelelő pályát kapunk. Ennek érdekében kérjük a városvezetést, keressenek fel minket egyeztetés céljából. Szeretnénk az önkormányzat segítségére lenni, például hogy minél kevesebb pénzből, minél több dolgot lehessen kihozni!
"2015-ben? Akkor ez most a jövő?!" Ezek a szavak Marty McFly szájából hangzottak el a Vissza a jövőbe 2 c.filmben.
Október 21-ére már repülő autókkal hasítjuk az eget, de amit mi leginkább várunk az a légdeszka megjelenése!
Előttünk a 2015-ös év, lesz mit tenni idén is! Tervünk, hogy újra megjelenhessünk a városi rendezvényeken népszerűsítve az extrém sportokat és minél többet fejlődni. Emellett szeretnénk résztvenni a városi görpálya megtervezésében és létrehozásában.
Ezúton szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek, aki valaha is támogatott bennünket! Megnyugtató érzés tudni, hogy vannak szimpatizánsaink és segítőink!
Köszönjük a 12pm Underwear-nek, Nagy Szilárdnak, a Gyömrő Kulturisztnak, Fábián Lászlónak (a mi Laci bácsinknak), a Teázó & Kávézó Pub-nak, a Gyömrői SE-nek, a Gyömrő 2000 körnek, Péteri községnek, és nem utolsó sorban az őrangyaloknak, akik sok balesettől megóvtak!
Sportolásban gazdag új évet kíván mindenkinek a Gyömrői Extrém Szakág!
Elérheőségek: Varga Imre - Kinevezett szakosztályvezető: tel.: 06/20-271-01-62; email: vargaimre89@freemail.hu

Képek

2015-01-25

EXTRÉM SPORT SZAKOSZTÁLY A GYÖMRŐI SPORTEGYESÜLETBEN

Tisztelt Sportkedvelők!
Örömmel értesítünk mindenkit, hogy 2012. év második félévében létre jött az Extrém Sport Szakosztály! Egyesületünk gyűjtőtégelye az extrém sportok művelőinek Gyömrőn, amely főleg BMX-esekből, gördeszkásokból és egykerekűsekből áll. Célunk, hogy bemutassuk és népszerűsítsük a modern utcai sportokat, amelyeknek szerelmesei vagyunk.
A Gyömrői extrém sportélet igen erős, de az erre kialakított terület eddig nem létezett. Így a fiatal sportolók a közterekre, utcákra jártak sportolni, nem kevés atrocitásba keveredve a lakosokkal. Ezen a helyzeten változtat az a tény, hogy idén kaptunk egy területet a városi focipálya mögött, ami egyenlőre csak a BMX-esek számára használható, de hosszútávú terveinkben szerepel, hogy kialakítsunk ott egy olyan pályát, amit minden sportág közösen tud használni.

Szeretnénk megmutatni Gyömrőnek, hogy van értelme ilyesfajta sportokat űzni! Főként, mert sokan úgy látják az extrém sportokat, mint közösségromboló, destruktív időtöltés, ami semmire sem jó.
Ez tévedés!
Ezek a sportok épphogy közösségi érzést teremtenek, összefogást más emberekkel, és egy új világszemléletet alakítanak ki. Mindamellett nagyon kellemes időtöltés, ami tele van szórakozással, kihívásokkal, és őszinte önfeledtséggel. Mindez abból fakad, hogy ezek kötetlen sportok. Nincs edző, sem kötelező edzés. Az ember akkor csinálhatja, amikor csak akarja (persze ha az időjárás engedi). Fejlődik az egyensúly érzet, a koncentráció, kiélesednek a reflexek, nő az ellenálló képesség és a kreativitás. Egy új világ nyílik meg az ember szemei előtt. Nem véletlen tehát a széleskörű érdeklődés világ szerte. Ezt szeretnénk nyilvánosság elé tárni, itt Gyömrőn ami a legfejlődőképesebb város a környéken. Egyesületünk tagjai között vannak, akik több, mint 10 éve űzik e sportokat. Kellő tapasztalattal és hozzáállással rendelkezünk ezen a téren. Megszoktuk már, hogy kapunk hideget, meleget az emberektől, de a sport iránti szeretet nem múlik el. Szeretnénk ha rajtunk keresztül minél többen kedvet kapnának a látványos utcai extrém sportokhoz, és kialakulna Gyömrőn egy (már amúgy is színvonalas) extrém kultúra.
Sportolásban gazdag évet kíván mindenkinek a Gyömrői Extrém Sport Szakág!
Varga Imre
2013-05-20

Sportolóink

Varga Imre

Ajánljuk

Linkek, melyek megtekintését ajánljuk: